Kontakt

Om siden

Formålet med blod.dk er at give læger, medicinstuderende, sundhedspersonale, forskere og interesserede lægmænd muligheden for at slå referenceværdier for prøver op på en hurtig og nem måde.

Data er primært hentet fra det offentligt tilgængelige analysefortegnelsen.

Data for hver prøve er kvalitativt plukket efter en subjektiv vurdering af hvad der er relevant at slå hurtigt op. Ved at klikke på kan prøven slås op direkte på analysefortegnelsen, hvorfra de fleste informationer stammer. På mobiltelefon kan samme link findes ved at folde en prøve ud, hvor der kan trykkes på prøvens NPU-kode. På analysefortegnelsen er der som regel mere information at hente om den pågældende prøve. Ydermere er der også fra sundhed.dk tilføjet yderligere information til nogle af prøverne.

Siden er lavet og drevet af Læge Bo Kelly. Jeg kan kontaktes ved at trykke på "kontakt" i menuen øverst eller på mail-ikonet i menuen til højre.

De unikke interval-ikoner er lavet af Mark Said. De øvrige ikoner stammer fra Font Awesome.

Statistik

165

Prøver

681

Intervaller

16

Kategorier

5

Typer

Disclaimer


De viste referenceværdier ud fra hver prøve tilstræbes at være værdier der gælder for alle. Sekundært vises referenceværdier for mænd i hvad der vurderes den relevante aldersgruppe for prøven.
I nogle tilfælde er et bestemt interval valgt, fordi det er mest klinisk relevant for prøven.
Referenceværdier for andre aldersgrupper af mænd, kvinder, gravide og børn kan ses ved at folde prøven ud ved at klikke på den. Her findes også indikations- og fortolkningsbeskrivelser.

Referenceværdierne (og yderligere information) er vejledende og skal altid kun bruges som tillæg til en samlet klinisk vurdering.